Раздадоха наградите “Сграда на годината 2013”

16 декември 2013

На специална церемония в София Ивент Център на 11 декември бяха връчени наградите “Сграда на годината” за 2013 г. Събитието се повежда от 2001 г. и трядиционно събира заедно специалисти от бранша – архитекти, проектанти, представители на професионални организации. 

Фокусът на тазгодишното издание  е върху категориите “Производствени и логистични сгради”, “Образование и спорт” и “Културно-историческо наследство и паметници на културата”. 

Първа награда в категория “Образование и спорт” беше присъдена на студентския център Америка за България в Благоевград. В категория “Консервация и реставрация на културно-историческо наследство” се присъдиха 2 първи награди – за “Цари Мали Град”, с. Белчин и “Малката базилика”, Пловдив. В категория “Производствени сгради” също се присъдиха 2 първи награди – за Завод за твърди лекарствени форми “Софарма” АД и Предприятие за електро-компоненти за ниско и средно напрежение АББ в Пловдив.

В останалите 9 категории победителите са следните

Корпоративни и административни сгради – Мултифункционална сграда на Домко.

Търговска сграда – Парадайс център.

Сгради – здравеопазване – Кардиологичен център и дисгностично-консултативен център – Сити Клиник

Градски и ваканционни хотели и ваканционни комплекси – Интернационал Хотел Казино и таур Суитс-Златни пясъци и Sense Hotel София

Сгради със специално предназначение – Нова летищна контролна кула на Летище София

Сгради с елементи на зелена архитектура – България Мол

Обществени сгради с бизнес предназначение – Вертиго Тауър София

Награда на публиката – комплекс Цари Мали Град, с. Белчин 

 

Източник:  http://www.buildingoftheyear.bg/bg/