Редовни членове – юридически лица

БГФМА представлява някои от водещите компании, които предоставят цялостни ФМ услуги – технически, инфраструктурни и търговски. Сред членовете ни са и такива компании, които предоставят услуги по управление на недвижими имоти, както и доставчиците на отделните услуги като почистване, ИТ, поддръжка и др. В това число влизат и фирми с големи имотни портфейли, които прилагат фасилити мениджмънт, като банки, застрахователни компании, големи аутсорсинг компании и други. Физически лица, като административни директори, пропърти и асет мениджъри, също са част от сдружението.

Тук можете да видите водещите организации, членове на БГФМА

Стани член

 • Аксион Груп тотал фасилити мениджмънт

  Уеб сайт:www.axion.bg

  Аксион Груп тотал фасилити мениджмънт

  Основният експертен опит, знания и квалификации на Аксион Груп тотал фасилити мениджмънт ни позволяват да работим с клиентите ни за интегриране на системи за поддръжка и управление на сгради и имоти и технологии за дистанционен контрол с цел да създадем интелигентна бизнес среда. С нашите знания и опит можем да подкрепим бизнеса ви да предприеме тези подобрения без да изразходва капиталовите си ресурси. Независимо от вида на инфраструктурата, кабелна, безжична или комбинирана, ние можем да я интегрираме, както и строителни и комуникационни системи за поддържане на нуждите на всеки бизнес.

  Компанията има за цел да осигури пълно обслужване на клиентите си.

  Покажи повечеСкрий

 • АКТИКУМ ООД

  Уеб сайт:http://www.acticum.bg

  АКТИКУМ ООД

   

  АКТИКУМ ООД е българският филиал на „МЕКДАН МЕНИДЖМЪНТ ЕНД МЕЙНТЪНЪНС” ООД – www.mekdan.com, която към днешна дата управлява над 2 000 000 m² офисни, търговси и жилищни имоти на територията на България, Европа и Израел, и на „ЕНТЕК БГ” ЕООД – www.ntech.bg, водеща брокерска и консултантска компания, с богат опит в продажбата на широка гама недвижими имоти в България. Компанията е специализирана в консултиране, управление и поддръжка на офисни сгради и бизнес паркове, молове, търговски центрове, търговски паркове и логистични центрове. Дружеството има дългогодишен опит на българския и международния пазар в осигуряването на услуги по фасилити мениджмънт, които по обхват, сложност и качество покриват изискванията за сгради Клас А, съгласно стандартите на Европейския съюз. АКТИКУМ ООД изготвя ключови решения винаги на най-добри цени. Неговият екип от експерти е на разположение на своите клиенти с най-подходящите съвети 24 часа в денонощие, 7 дни в седмицата.

   

  Покажи повечеСкрий

 • Аплеона Ейч Ес Джи ЕООД

  Уеб сайт:http://www.facilitymanagement.bilfinger.com/en/

  Покажи повечеСкрий

 • БС Пропъртис АД

  БС Пропъртис е българска компания, занимаваща се с инвестиции в областта на недвижимите имоти, управление на проекти и консултантска дейност. Компанията е част от БС Група компании (www.bsgroupofcompanies.com) и има повече от 20 години опит в управлението на офис площи и жилищни сгради.

 • Българо-австрийска консултантска компания АД

  Уеб сайт:www.bacc-bg.org

  Българо-австрийска консултантска компания АД

  БЪЛГАРО-АВСТРИЙСКА КОНСУЛТАНТСКА КОМПАНИЯ” АД предоставя консултантски услуги в области като енергийна ефективност и жилищна политика разработване и управление на европейски проекти, стратегическо планиране и техническа помощ. Фирмата е сертифицирана по ISO 2015 за изпълнение на тези услуги.

  Покажи повечеСкрий

 • Веолия Енерджи Сълюшънс България

  Уеб сайт:www.veolia.com

  Веолия Енерджи Сълюшънс България

  “Веолия Енерджи Сълюшънс България” ЕАДe глобален лидер в областта на експлоатация и поддръжка на технически съоръжения и фасилити мениджмънт на сгради. Фирмата предоставя на клиенти си адаптивни решения, базирани на доказан опит в разработването, изграждането, експлоатацията и поддръжката на чисти и ефективни енергийни системи и осигурява оптимизиране на техническите, икономическите и екологичните показатели на съоръжения в административни и офис сгради, търговски центрове (молове), болници, летища, хотели и жилищни комплекси, както и топлофикационни и охладителни мрежи и системи.

  Веолия осигурява отопление на 2.4 милиона домакинства, управлява 76.000 енергийни инсталации и повече от 450 отоплителни и охладителни мрежи по целия свят.

  Предлагани решения:

  • Експлоатация и фасилити мениджмънт на сгради и промишлени инсталации (ОВК, Електрически уредби, Контрол на достъпа, ВиК и др),
  • Договори за енергийни спестявания с гарантиран резултат
  • Енергиен мениджмънт и консултантски услуги
  • Предприятие, осигуряващо временна работа (с регистрация съгласно закона за насърчаване на заетостта).

  Покажи повечеСкрий

 • ВИДАКО ФМ ЕООД

  Уеб сайт:www.vidako.eu

  ВИДАКО ФМ ЕООД

  Основна дейност на ВИДАКО ФМ ЕООД е консултация и управление на проекти, свързани с ефективното управление на сгради и енергийна ефективност.

  Покажи повечеСкрий

 • Виена Реал Естейт EOOD

  Уеб сайт:http://www.vre-bg.com/

  Покажи повечеСкрий

 • Гео фасилитис ЕООД

  Уеб сайт:www.geofacilities.com

  Гео фасилитис ЕООД

  Мисията на Геофасилитис е да изгради централизирано и професионално управление на сградите в групата фирми ГЕОТЕХМИН и да предлага комплексни и интегрирани фасилити мениджмънт услуги извън групата.

  Някои от сградите в портфейла на компанията са: Административна сграда на ул. Люлин планина, София; офис център и хотелски комплекс на ул. Бесарабия, София; жилищна и офис сграда на ул. Странжда.

  Покажи повечеСкрий

 • ЕС ПИ ЕМ ООД

  Уеб сайт:www.spmbg.eu

  ЕС ПИ ЕМ ООД

  ЕС ПИ ЕМ ООД е българска компания, основана през февруари 2008г. Услугите на ЕС ПИ ЕМ, свързани с управление на собствеността, покриват всички дейности и аспекти, оптимизация на разходите.

  Екипът на ЕС ПИ ЕМ ООД се състои от опитни и сертифицирани професионалисти с отлични познания и оценка на услугите, които се предлагат.

  Покажи повечеСкрий

 • Есити Профешънъл Хигиен

  Уеб сайт:www.essity.com

  Есити Профешънъл Хигиен

  Есити Профешънъл Хигиен е водеща глобална компания за хигиенни продукти и решения. Визията на Есити е: Отдадени да подобрим добруването чрез решения за хигиена и здраве.

  Продажбите се осъществяват в около 150 държави чрез много водещи марки, вкл. Тена и Торк, както и други, като Leukoplast, Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo, Vinda и Zewa.

  Есити има около 48,000 служители и нетни продажби за 2016г. на стойност около 10.7 билиона евро. Бизнес операциите се основават на устойчив бизнес модел с фокус към хората и природата.

  Компанията е ситуирана в Стокхолм, Швеция и е листната на борсата в Стокхолм. Есити до скоро беше част от SCA Group.

  Покажи повечеСкрий

 • ИСС Фасилити Сървисис ЕООД

  Уеб сайт:http://www.issworld.com

  Покажи повечеСкрий

 • Лендмарк Пропърти Мениджмънт

  Уеб сайт: http://www.landmark.bg/

  Покажи повечеСкрий

 • Мундус Сървисиз АД

  Уеб сайт:www.mundus.bg

  Мундус Сървисиз АД

  Мундус Сървисиз АД е най-големият холдинг за фасилити мениджмънт услуги в България.

  Ключови факти за компанията:

  • Обслужвани над 4,000 локации;
  • Обслужвани над 3 000 000 кв. м. РЗП;
  • Над 2 500 служители;
  • 8 регионални офиси в страната.
  • Структура на услугите – 85% собствен персонал; 15% подизпълнители
  • Автопарк – 120 професионални превозни средства

   

  Мундус Сървисиз АД осигурява пълна гама от интегрирани фасилити услуги:

  1. Почистване и спомагателни услуги: Ежедневно почистване, основно сезонно почистване, индустриално почистване, основно почистване след ремонт или реконструкция, височинно почистване на фасади и витрини, шлайфане и полиране на естествен камък, пране, контрол на вредителите, зимни услуги, поддръжка открити площи и озеленяване.
  2. Техническа поддръжка и услуги: Поддръжка на електро оборудване, Строително-монтажни работи (СМР) – реконструкции, преустройства, сградна поддръжка, монтаж/демонтаж и ремонт на мебели и оборудване, ключарски услуги, дограмаджийски услуги, ВиК ремонти, профилактика и поддръжка на ОВК системи, UPS системи, дизел-генератори, BMS, асансьори, автоматични входни врати, пожарогасителни и пожароизвестителни системи.
  3. Бизнес услуги: лизинг на персонал, ТРЗ, рецепция, сигурност и охрана, камериерски услуги и др.

   

  Изпълнителен директор, Мундус Сървисиз АД: Лъчезар Петров

   

  Facebook: https://www.facebook.com/mundusservices/

  LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/mundus-services

  Покажи повечеСкрий

 • Ню Систем ООД

  Уеб сайт:http://www.newsystem.bg

  Ню Систем ООД

  НЮ СИСТЕМ ООД е част от холдинговото дружество ВМ Финанс Груп АД.

  НЮ СИСТЕМ е инженерингова компания и развива дейността си в следните три области:

  · Изграждане и обслужване на Системи за Автоматизация и Контрол на Сгради

  · Комплексни решения за резервирано непрекъсваемо електрозахранване и енергийна защита (дизел-генератори и UPS-устройства)

  · Системи за вътрешноболнична комуникация

  НЮ СИСТЕМ предлага на своите клиенти следните дейности: проектиране, доставка, монтаж, пускане в експлоатация, настройки, гаранционна и следгаранционна поддръжка на предлаганите системи или отделни техни възли и продукти.

  В допълнение, компанията предоставя консултации относно избора най-доброто техническо решение за съответните обекти.

  НЮ СИСТЕМ предлага и пълна гама продукти и решения на водещи световни производители в горепосочените области. Основни партньори на компанията са: SCHNEIDER ELECTRIC, SIEMENS, HONEYWELL, SCHRACK Seconet, EATON, HIMOINSA, SDMO и други.

  Екипът на НЮ СИСТЕМ се състои от млади, опитни и високо-квалифицирани специалисти, които непрестанно усъвършенстват знанията си и своевременно внедряват най-новите и модерни технологии.

  Покажи повечеСкрий

 • ОКИН БЪЛГАРИЯ ЕООД

  Уеб сайт:http://www.okinfacility.bg

  ОКИН БЪЛГАРИЯ ЕООД

  ОКИН БЪЛГАРИЯ ЕООД – част от чешката компания ОКИН ГРУП АД.
  Като доставчик на Интегриран Фасилити Мениджмънт ОКИН БЪЛГАРИЯ ЕООД подпомага основния бизнес на своите клиенти, опериращи в различни сфери – производствени предприятия, административни сгради, търговски центрове, финансови институции, логистични зони и други.
  Основна цел на ОКИН БЪЛГАРИЯ ЕООД е оптимизация на всички оперативни разходи чрез прилагане на утвърдени похвати от Централна и Източна Европа, които допринасят за по-ефективното извършване на дейностите по поддръжка – техническа поддръжка, охранителни услуги, почистващи услуги, озеленяване, сметоизвозване и други.
  Чрез аутсорсинг на всички спомагателни дейности към ОКИН БЪЛГАРИЯ ЕООД, клиентите на дружеството могат да очакват по-добро качество, улеснена комуникация (един контакт за всички услуги) и значителна оптимизация на оперативните разходи.

  Покажи повечеСкрий

 • Омека мениджмънт

  Уеб сайт:http://omeka-management.com/

  Омека мениджмънт

  Омека Мениджмънт ООД е създадена през 2008 г. със 100 % българско участие, и е една от първите компании на пазара за пропърти и фасилити мениджмънт услуги в България. Омека Мениджмънт предлага широк спектър от услуги, свързани с поддръжката на недвижими имоти: административно управление, почистване, техническа поддръжка, поддръжка на зелени площи и снегопочистване, професионален домоуправител, касиер, охрана, видеонаблюдение и контрол на достъпа, и др. Компанията притежава разнообразен портфолио от имоти включващ административни, жилищни сгради, комплекси от затворен тип, посолства и техните резиденции, ТВ компании. Мисията на Омека Мениджмънт ООД е непрекъснато подобряване качеството на предлаганите услуги чрез лоялност, точност и креативност. Фирмата е сертифицирана по ISO 9001:2008 – Система за управление на качеството от 2010 година и сертификат по OHSAS 18001:2007 – Система за управление на здравословните и безопасни условия на труд при спазване на нормативните изисквания.

  Покажи повечеСкрий

 • Пайп систем АД

  Уеб сайт:www.pipesystem.bg

  Пайп систем АД

  Пайп систем АД е създадена през 2004 г. с предмет на дейност търговия с ВиК материали, материали за спринклер и вакуумно-сифонно отводняване, както и изпълнение на СМР в областта на изграждането на ВиК инсталации, спринклерни инсталации и инсталации за ръчно пожарогасене, системи за вакуумно-сифонно отводняване. Последните години компанията развива активно и направление Поддръжка на ВиК, спринклерни системи и системи за ръчно пожарогасене, като има нужните сертификации за извършване на тази дейност. Компанията е въвела и прилага в своята дейност стандарти за качество, околна среда и здраве и безопасност при работа, с което гарантира висококачествено и надежно обслужване на своите клиенти. Като нова дейност за Пайп систем АД също е и развиването на направление Проектиране, където компанията предлага изготвяне на проекти и в трите направления, в които работи

  Покажи повечеСкрий

 • Планекс Инвест

  Уеб сайт:www.PLHinvest.com ; www.PLHome.net

  Планекс Инвест

  “Планекс Инвест” ООД е инвестиционно-консултантска компания, специализирана в изграждането и управлението на градски и ваканционни комплекси и бизнес сгради. Фирмата е основана през 2004 г. и е част от Планекс Холдинг.
  В “Планекс Инвест” ООД работят 150 души – висококвалифицирани инженери и икономисти, специализирани в управление на строителни проекти и инвестиции, продажбите, интериорния дизайн и поддръжката на сгради.
  “Планекс Инвест” ООД е сертифицирана по ISO 9001:2008 от Germanischer Lloyd Certification, сертификат № QS-4104HH. Фирмата има офиси във Варна, София и Бургас.

  Покажи повечеСкрий

 • СентърМайн

  Уеб сайт:http://www.centermine.com

  СентърМайн

  CenterMine е международна компания, специализирана в разработката и внедряването на бизнес софтуерни решения с фокус върху продукти за строителната индустрия и дейностите по фасилити мениджмънт.

  Съчетанието между богатия ни професионален опит и технологични познания ни дава възможността да разберем правилно потребностите на нашите клиенти.

  Освен софтуерните ни решения, ние предоставяме консултантски услуги и услуги по внедряване на софтуерни системи – бизнес анализ, план за внедряване, миграция на данни, обучение, поддръжка и други.

   

  Системата за фасилити и пропърти мениджмънт FM Center е основното решение, което компанията разпространява в България, Турция и Близкия Изток. FM Center дава възможност за управление и контрол на всички процеси, свързани с недвижимата собственост, чрез достъп до данни и анализи в реално време. С него планирате успешно бюджета си, имате измерими резултати и удължавате живота на вашите сгради.

  Ползи:

  • Имате ясна информация за състоянието на сградите и инфраструктурата по всяко време;
  • Правите точни анализи;
  • Изготвяте финансови прогнози;
  • Имате удобно графично представяне на финансови баланси, данни и трендове.

   

   

  Предимства на FM Center

   

  • Разработва се повече от 10 год. от екип от професионалисти с опит във ФМ индустрията;
  • Лесно се адаптира към различни бизнес казуси;
  • Постоянно се обновява и подобрява, на база нуждите на клиентите ни;
  • Оптимално съотношение цена-качество;
  • Гарантирана поддръжка и консултантски услуги;
  • Възможности за интеграция с външни системи.

  Покажи повечеСкрий

 • Серес Пропърти Сървисиз

  Уеб сайт:www.cerescee.com

  Серес Пропърти Сървисиз

  Серес Пропърти Сървисиз е изцяло интегрирана компания, предоставяща услуги в областта на управлението на недвижими имоти, с офиси в България, Румъния и Полша. От 2015г. Серес извършва услуги, свързани с управление на собственост, проекти и строителство с портфиолио от търговски имоти в седем държави от Централна и Източна Европа, с обща площ, възлизаща на повече от 370,000 кв.м.

  Покажи повечеСкрий

 •  Пи енд Си Къмпани ООД

  Уеб сайт: 

   

  Фирмата е основана през 2017г. и се занимава с консултантски услуги в областта на недвижимите имоти и строителството, както и в областта на фасилити мениджмънта. Управителят на фирмата инж. Добрин Димитров има опит във ФМ от 2008г. като служител в Глобул и Теленор, като там за последно е ръководител секция „Фасилити мениджмънт“.

   

  Покажи повечеСкрий

 • ФАСИЛИТИ МЕНИДЖМЪНТ БЪЛГАРИЯ – ФМБГ ООД

   

  Покажи повечеСкрий

 • Фасилити мениджмънт груп

  Уеб сайт:www.fmgbg.com

  ФАСИЛИТИ МЕНИДЖМЪНТ БЪЛГАРИЯ – ФМБГ ООД

  Фасилити Мениджмънт Груп предлага оптимални решения относно цялостното управление на жилищни и административни сгради.

  Компанията осигурява контрол и поддръжка на всички технически съоръжения и инсталации, организира и координира всички дейности и хора, ангажирани с грижата за отличния външен вид и безупречното функциониране на недвижимия имот.

  Покажи повечеСкрий

 • ФМ Европа ООД

  Уеб сайт:http://www.fm-europa.eu/

  ФМ Европа ООД

  “ФМ Европа” ООД е компания лидер в управлението и поддръжката на логистични и търговски имоти. “Търговски Център Европа” , “София Аутлет Център” и “Beauty zone” “Douglas” са проектите, чиито много добър имидж се поддържа от компанията.
  “Търговски Център Европа” е утвърдена бизнес локация, в която се отдават под наем складове, офиси и магазини. На терен от 70 дка, в близост до аерогара София са построени 15 сгради с обща площ над 55 000 кв. м. Най новата сграда в комплекса спечели награда за “Сграда на годината 2011” в категорията “Многофункционални комплекси”.
  “София Аутлет Център” е проект по който работим от м.март 2010 г. Сградата печели приза “Сграда на годината 2010”.
  От 2011 г. поехме техническата поддръжка на магазините на престижните маркиза парфюмерия “Beauty zone” и “Douglas”.
  За професионалното и комфортно управление и функциониране на гореизброените обекти се грижи “ФМ Европа” ООД.
  За осъществяване на тази дейност в екипа на “ФМ Европа” присъстват доказани професионалисти с различни професионални умения.
  Поддръжката и управлението на тези проекти, дават самочувствието на “ФМ Европа” да се нареди на едно от челните места в бързоразвиващият се бранш на фасилити и пропърти мениджмънта.

  Покажи повечеСкрий

 • Фърст Фасилити България ЕООД

  Уеб сайт:http://www.firstfacility.at/hff1/

  Фърст Фасилити България ЕООД

  Фърст Фасилити България ЕООД

  Фърст Фасилити България ЕООД е на българския пазар от 2005 година и е дъщерно дружество на Хипо НОЕ Фърст Фасилити. Като водеща фирма в бранша ние гарантираме високото ниво на предоставяните услуги чрез ноу-хауто, компетентността и натрупания опит за над 30 годишен период, превърнали компанията ни в символ на професионализъм в областта на фасилити мениджмънта. Хипо НОЕ Фърст Фасилити е компания с дългогодишен опит в сферата на фасилити и пропърти мениджмънта, която предлага комплексни решения за управлението на обществени, административни сгради и комплекси, осъществяваща дейността си в Австрия и в Централна и Източна Европа, с дъщерни дружества в България, Словакия, Унгария, Румъния, Македония, Сърбия и др. Екипът ни от специалисти включва: консултанти по фасилити мениджмънт, сградни системи и инсталации, пожарна и аварийна безопасност и организационно развитие, фасилити мениджъри, проект мениджъри, технически специалисти в областта на отопление, вентилация, климатизация, електроника и електротехника, ВиК, окабеляване и др., вкл. специалисти по информационни технологии, CAFM, бази данни и много други. Благодарение на плоската фирмена структура и кратките комуникационни пътища, както и на високата компетентност на своите сътрудници, Фърст Фасилити България ЕООД е напълно подготвена да посрещне и успешно да преодолее предизвикателствата свързани с управлението на всеки проект.

  Покажи повечеСкрий