Редовни членове- физически лица

БГФМА представлява някои от водещите компании, които предоставят цялостни ФМ услуги – технически, инфраструктурни и търговски. Сред членовете ни са и такива компании, които предоставят услуги по управление на недвижими имоти, както и доставчиците на отделните услуги като почистване, ИТ, поддръжка и др. В това число влизат и фирми с големи имотни портфейли, които прилагат фасилити мениджмънт, като банки, застрахователни компании, големи аутсорсинг компании и други. Физически лица, като административни директори, пропърти и асет мениджъри, също са част от сдружението.

Тук можете да се запознаете с професионалистите, които членуват в БГФМА.

Стани член

 • Александър Марков

  Покажи повечеСкрий

 • Ангелина Славкова

  Работи в областта на недвижимите имоти от 2003 година.

  През 2005 год. започва работа към администрацията на ИНТЕРПРЕД СТЦ София,

  В последните 10 години се развива професионално в областта на събитийния мениджмънт, договорирането и споразумения за отдаване под наем назали за обучения,изложбени пространства, временни офис площи. Продажба и договориране на аутсорсинг услуги.

   

  Обхватът на работата й включва Фасилити мениджмънт на оперативно ниво в двете основни направления “Пространство и инфраструктура” и “Хора и организации”.

  Професионален опит, като консултант в частни и публични проекти свързани суправлението на човешките ресурси, инвестиционно планиране и фасилити мениджмънт.

  Участва в мероприятия със социална ангажираност, които подкрепят развитието на обществото по теми за образованието и кариерно развитие, екология, изкуство.

   

  Професионално образование:

  Магистърска програма по “Управление на сгради и съоръжения – Фасилити мениджмънт” в СУ “Св Климент Охридски”, 2009-2011.

  Бакалавър по “Икономика на транспорта” – УНСС

   

  Покажи повечеСкрий

 • Анна Дунева

  Анна Дунева е завършила University of Portsmouth, специалност Международни Финанси и Търговия през 2006 година и след City University of Seattle, MBA in Finanicial Management

  Професионалната й кариера започва като Финансов Мениджър във фирма „Кол и Партнер София” ЕООД, която е официално представителство на автсрийската Kohl& Partner с основен предмет на дейност консултации и проекти в сферата на туризма и хотелиерството. През 2010 става част от екипа на Аксон Груп, специализирана компания в дистрибуцията, маркетинга и логистиката на бързооборотни стоки, където е била Финансов анализатор. От 2011 се присъединява към екипа на УниКредит Булбанк АД, като от 2012 година поема позицията Мениджър Поддръжка и текущи ремонти.

  Покажи повечеСкрий

 • Деница Илиева

  Деница Илиева притежава над 15 годишен професионален опит в управлението на имоти, като е заемала мениджърски позиции в знакови международни компании за имоти: Тишман Интернешънъл, Ей Ай Джи Линкълн, БСР София. Тя е изпълнителен директор на Бългаската фасилити мениджмънт асоциация от началото на 2016г.

  Деница е утвърден експерт по управление на имоти и активи. Работи и по проекти с европейско финансиране в сферата на създаване на професионални образователни модели и платформи за обучение на млади и вече изградени специалисти по фасилити и пропърти мениджмънт.

  Владее свободно английски, шведски и датски езици.

  Покажи повечеСкрий

 • Деян Кавръков

  Уеб сайт: www.tcapital.bg

  Деян Кавръков FRICS, CIPS притежава над 20 годишен професионален опит в областта на асет, пропърти и фасилити мениджмънта, като управител на български и международни компании за имоти: АДИС, Екуест, Блухаус. Той е управляващ партньор в ТСМ и предоставя консултантски, коучинг и тренинг услуги в България и чужбина, както за частния, така и за публичния сектор. Деян Кавръков е Почетен член на Кралския институт на консултантите по имоти във Великобритания (FRICS); Сертифициран тренер по фасилити мениджмънт, WIFI, Австрия; Сертифициран международен специалист по имоти, (CIPS), САЩ и член на УС на Българската фасилити мениджмънт асоциация, БГФМА.

   

  Покажи повечеСкрий

   

 • Добромир Симидчиев

  Уеб сайт: www.hydrolia.bg/bg/staff-member/dobromir-simidchiev

  Добромир Симидчиев

  Добромир Симидчиев е завършил УАСГсъс специалност пречистване на питейни и отпадъчни води, проектиране на пречиствателни станции, управление на утайките. Магистър е и по бизнес администрация от Университета на Сиатъл,САЩ.

  От края на 2007до 2011година е директор „Инженерни услуги и активи“ в концесионера „Софийска вода“.

  Заместник-министър на Регионалното развитие и благоустройството вдве правителства.

  По настоящем е Изпълнителен директор на “Хидролиа” АД.

  Покажи повечеСкрий

 • Драгомир Стефанов

  Драгомир Стефанов е доктор по икономика и сертифициран инвестиционен консултант от КФН.

  Завършил е последователно бакалавърска и магистърска степен по „Финанси” в УНСС – София. През 2011 година защитава докторска дисертация на тема „Управление на инвестиционния процес в туризма”

  От 2012 година работи като главен асистент в катедра „Недвижима собственост” на Бизнес факултета при УНСС. Води курсове по „Финансиране на бизнеса”, „Финансиране и инвестиции в недвижими имоти”, „Управленско консултиране в бизнеса с недвижими имоти”, „Управление на инвестиционно-строителни проекти” и др. пред студенти в бакалавърска и магистърска степен на обучение.

  От 2006 година е инвестиционен консултант във „Варчев финанс” ЕООД. Преди това е работил в агенция за търговия с недвижими имоти у нас.

  Драгомир Стефанов е председател на политическа партия „Движение Гергьовден”. Бил е съветник по икономическите въпроси на народен представител в периода 2014 – 2017 г.

  Женен, с едно дете.

  Покажи повечеСкрий

 • Евгения Диканска

  Уеб сайт: http://europroperty.bg/

  Евгения Диканска е Генерален мениджър на Европропърти БГ – инвестиционна компания в областа на недвижимите имоти, обхващаща пълния жизнен цикъл на един проект. Европропърти БГ инвестира и развива големи проекти в жилищния, офисния и логистично-индустриалния пазар. Има натрупан опит над 15 години в сектора на недвижимите имоти и познава всички съпътстващи процеси – инвестиционен, проект мениджмънт, строителство, пропърти и фасилити мениджмънт.

  Покажи повечеСкрий

 • Иван Велков

  Иван Велков

  Иван Велков е икономист, завършил и специализирал в Столичния университет по икономика в Пекин, Китай.

  Има дългогодишен мениджърски опит, натрупан в международни консултантски компании в Далечния Изток и Югоизточна Европа в индустрии, свързани със специализирани услуги с недвижими имоти. Работил е като консултант и маркетинг мениджър в CB/DTZ в Китай и Хонгконг, стратегически НR и управител в Колиърс Интернешънъл и Колиърс Пропърти мениджмънт за Югоизточна Европа и България, регионален мениджър в Райфайзенбанк (България) и управител на “Райфайзен имоти.” Хоноруван преподавател в УНСС, катедра “Мениджмънт на недвижимата собственост” и търговски медиатор, вписан в регистъра на Министерството на правосъдието.

  Иван Велков е член на управителните органи на професионални и браншови организаци и на организации в обществена полза. Бивш Председателе на УС на Национално сдружение Недвижими имоти, а понастоящем е член на Контролния Съвет на сдружението. Председател е на Фондация“Интерактивна България” и заместник – председател на Столичния общински съвет.

  Иван Велков е Председател на УС на БГФМА от м.март 2017г.

  Покажи повечеСкрий

 • Иглика Йорданова

  Уеб сайт: www.colliers.com

  Иглика Йорданова

  Иглика Йорданова се присъединява към екипа на Colliers през 2002 г. Тя има основна заслуга за структурирането на отдел „Търговски площи” и позиционирането на компанията като лидер на пазара на недвижими имоти в България. От 2008 г. насам Иглика активно участва в управлението на Colliers International като част от мениджърския екип на компанията. От 2013 г. Иглика е Изпълнителен директор на Colliers и развива дейността на компанията, клиентската база и портфолиото от услуги в България. Иглика притежава бакалавърска степен по Икономика и магистърска степен по Финанси от Софийски Университет „Св. Климент Охридски“.

  Покажи повечеСкрий

 • Йордан Станков

  Завършил съм Висше транспортно училище „Тодор Каблешков“, специалност „Транспортно строителство“, както и Софийска гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Христо Ботев“, специалност „строителство и архитектура“ през 2005г.

  Същата година започнах работа като строителен техник във фирма „Кипикс“ ЕООД. По време на работата ми там се изгради цех за производство на стъклопакети, бяха изпълнени множество довършителни и ремонтни работи по частни жилища и офиси, както и десетки промишлени и подове.

  В края на 2006г. се присъединих към екипа на фирма „Европлан“ ООД, която стартира своя инвестиционна програма през 2007г., за изграждане на жилищни сгради. Организацията и контрола на строително-инвестиционни процес беше възложена на мен.

  През 2012г. започнах работа в отдел „Управление на имоти“ към „ЧЕЗ България“ ЕАД, където се сблъсках със същинските фасилити услуги. От ноември 2014г., заемам поста ръководител на отдела, като от тогава до момента бяха изпълнени няколко важни проекта свързани с управлението на имоти. Най съществения, беше Релокацията на 700бр. служители на компанията от различни локации в една нова обща бизнес сграда (10000м2). Ремонти работи продължиха в рамките на два месеца, а физическото преместване беше извършено в рамките на месец, без прекъсване на работния процес на служителите.

  В момента се обучавам в магистърската програма на СУ „Климент Охридски“ – „Икономика и управление в енергетиката, инфраструктурата и комуналните услуги“, специализация „Фасилити мениджмънт“

  Покажи повечеСкрий

 • Камелия Панайотова

  Камелия Панайотова е Директор Фасилитис Европа в Съдърланд Глобал Сървисиз и има повече от 12 години опит и познания в сферата на фасилити мениджмънта, анализа и проучването на нови пазари, избора на офис сгради, изграждането на офис пространства. От 2010 година, като част от екипа на Съдърланд, тя води множество фасилити проекти в Европа съвместно с международни екипи и при изключително кратки срокове за изпълнение. Успешните проекти водят до удовлетворение у клиентите на Съдърланд и допринасят за безпроблемното функциониране на офисите. Камелия има опит в анализа и планирането на фасилити бюджети, управление и контрол на одобрено финансиране, дизайн на офис пространства, вътрешен дизайн и корпоративно брандиране. Задълбочените и познания в областта на безопасни условия на труд, пожарна безопасност, управление на кризисни ситуации и глобални политики за сигурност водят до прилагането на най- добри практики във всички офиси на Съдърланд в Европа. Камелия има магистърска степен по Българска филология, бакалавърска степен по Английска филология и специализация по Журналистика от Великотърновския университет.

   

  Покажи повечеСкрий

 • Лилия Божилова

  Уеб сайт: www.llvtechnology.com

  Лилия Божилова

  Лилия Божилова е проект мениджър и управляващ партньор в ЛЛВ Технолъджи ЕООД. Компанията е специализирана в разработка, внедраване и поддръжка на специализиран уеб софтуер за пропърти и фасилити мениджмънт – PMSoft.

  Покажи повечеСкрий

 • Мануела Иванова

  Мануела Иванова е завършила УАСГ, специалност „Промишлено и Гражданско Строителство” през 1998 г.

  Професионалната ѝ кариера започва в циментов завод „Златна Панега”, като супервайзър по строителна част в „Инвестиционна Дирекция” до края на 2002 г. В периода 2003 – 2005 година е проектен мениджър в строителна компания „Балканстрой” АД, където съвместява и дейности, свързани с маркетинг и PR. В БТК започва работа през май 2005 г. като мениджър „Снабдяване, проектиране и строителство”.

  От 2008 г. е старши мениджър „Управление на собствеността”.

  Покажи повечеСкрий

 • Мариела Беновска

  Мариела Беновска eФасилити мениджър с повече от 15 години опит, седем от които в Бизнес Парк София, знаков за България проект, който се състои от 14 сгради, с обща застроена площ 300000 м2. Ръководи екипа по Фасилити Мениджмънтв Бизнес Парк София в периода 2007 – 2009. Въвежда Фасилити мениджмънт и ръководи ФМ екипа в проект „Камбаните Бизнес Център”/2009 – 2012/, като в същия период е и фасилити мениджър на Ритейл Парк Пловдив, търговски парк с над 10 ключови наематели в сферата на търговията и услугите.

  Придобива и професионален опит като in-house фасилити мениджър в банкова институция, докато ръководи отдел „Управление на собствеността и автопарка“ към Дирекция „Организация и административно обслужване“ в СИБАНК (2013-2016).

  Притежава магистърска степен по туризъм от УНСС. През 2002 е преминала практически курс на обучение по управление на сгради в Бизнес парк Регенсбург, Германия.Завършила е MBAпрограма в Технически университет Виена „Professional MBA Facility Management“ (Class 2007-2009).

  В момента работи в „Интелиуей Сървисиз“ АД, част от AG Capital, компания предоставяща аутсорсинг услуги в областта на управлението на недвижими имоти за европeйски пазари.

  Покажи повечеСкрий

 • Никола Брайков

  Уеб сайт: https://bg.linkedin.com/in/nikola-braykov-7555b735

  Никола Брайков е завършил УАСГ, специалност “Хидротехническо строителство” и Софийски Университет, специалност “ИУЕИКУ”.

  Заемал е позиции като Младши експерт легализация в строителството в “Телелинк”, Проектов Мениджър в “К енд К Инженеринг”, а по настоящем е Фасилити Мениджър в “Глориент Инвестмънт БГ”.

  Покажи повечеСкрий

 • Никола Маринов

  Уеб сайт: n.marinov@newpeak.bg

  Никола Маринов заема длъжността оперативен директор в ПК Пропърти Мениджмънт България. Инвестиционна компания, която придоби два от големите търговски центрове в страната през 2017г., а именно: Мол Галерия Стара Загора и Мол Галерия Бургас.

  Дейността му във фирмата е пряко свързана и отговаря за техническата поддръжка, почистването, охраната, реконструкциите, архитектурните и инсталационни подобрения и реновации, проектиране и инвеститорски контрол.

  В сферата на фасилити мениджмънта и дейности, свързани с него, се занимава от 2009г., а с проект мениджмънт, строителство и инвеститорски контрол от 2007г.

  Покажи повечеСкрий

 • Петър Ташев

  Уеб сайт: www.facilities.bg

  Петър Ташев е доктор по Социално Управление от СУ „Св. Климент Охридски“ с дисертация на тема „Ефективност и ефикасност на компании с голям сграден фонд посредством професионален фасилити мениджмънт“.

  Бакалавър по Икономика и магистър по Финанси и банково дело от Стопанския факултет на Софийския Университет „Св. Климент Охридски“. Работи като хоноруван асистент в катедра Икономика и управление по отрасли. Секретар е на магистърската програма по Икономика и управление на сгради и съоръжения – Фасилити мениджмънт.

  От май 2018 година е фасилити мениджър към ИСС Фасилити Сървисиз ЕООД, където отговаря за част от локалните и международните клиенти на компанията.

  От началото на 2012 година е главен редактор на сп. Фасилитис. Петър Ташев е един от главните организатори на международна конференция „Фасилити мениджмънт: Реализация в България“.

  Автор на множество статии на тема Фасилити мениджмънт и Работно пространство, както и лектор на много конференции и обучения във ФМ сферата.

  Покажи повечеСкрий

 • Филип Стоянов

  Д-р Филип Стоянов е преподавател в катедра „Управление” на УНСС от 2015 г. Основните академични интереси са в областите: Фирмено и корпоративно управление, Стратегическо управление, Стратегическо управление на човешките ресурси, Глобален мениджмънт, Социална отговорност на бизнеса.

  Има над 30 публикации и доклади по тази проблематика, отпечатани в специализирани международни управленско-икономически издания.

  Участник в редица научни и бизнес проекти.

  Участва в управлението на редица компании. Оказва консултантска помощ в областта на управлeнието, организация на бизнеса, подобряване на финансовата структура на компаниите и др.

  Покажи повечеСкрий

 • Христо Мамаров

  Христо Мамаров притежава дългогодишен опит с техника. Работил е 13 години в Роберт Бош ЕООД (Бош България), с отговорност за развитието и обслужването на Източна България. В Керхер ЕООД е от 7 години, като от началото на 2018г. заема поста Ръководител на отдел директни продажби. Притежава професионален опит с почистващи машини, аксесоари и препарати от световно най-големия и реномиран производител на такава техника.

  Покажи повечеСкрий